Sraz projektu Might and Magic, únor 2009

Čus klacíci,

 

Jelikož má jemná nervová soustava nedokáže udržet ten konstantní, promyšlený a neutuchající útok lstivě probíhající přes všechny možné komunikační programy, abych už konečně sakra herštek napsal tu recenzi z toho srazu, rozhodl jsem se submisivně podvolit tomu, čemu se latinsky říká vox populi, a prostě to nějak splácám za doprovodu Queenu a pojídání vynikajících italských olivových sušenek (můžu jen doporučit)

 

Takže, celé vyprávění začnu asi momentem, kdy jsem po výstupu z metra na Florenci uzřel rozvážně se klátící postavu Zýho, a společně jsme došli na autobusák, kde jsme do naší party přibrali Burita, který se snažil ukrývat za sloupem, aby nás pak s triumfálním výrazem „vyfákl“ vztyčeným prostředníčkem, och jaké dospělácké gesto, že! 😀

Za pár dalších minut se k nám připojil Saty a také exot s kovbojským kloboukem, nikdo jiný než náš Adámek/Enwar, následně přišel Karlos s dalšími dvěma kamarády, Awe, Nicol a dva kluci ze Sokolova, Mdk, Creasy, Chrome, Noocyt, Peťa a Kendžiro. Načež volám Pijerkovi, že kde se jako courá, a když mi řekl „včera se moc pilo“ myslel jsem, že mě trefí, a on mi teď oznámí, že nikam nejede.

Situace však nabrala scénář trochu odlišný- Pijer mi suše oznámil sebejistým hlasem suveréna, že přeci sraz je v jedenáct, tudíž všechno stíhá úplně krásně. Bohužel ho ledové usazují skutečnosti, že v jedenáct už bude vrčet motor s našimi zadnicemi uvnitř autobusu. To mu trochu sklaplo, naštěstí za méně než 15 minut přilétla na nástupiště jedna neřízená střela země – země, ve které jsme poznali našeho nikotinového boha vteřinu poté, co přestala zaujímat tvar rozmazané šmouhy, ale znovu získala kontury Pijera 😀

Všici se za dalších deset minut nasáčkujeme do busu, strategicky zaujímáme fleky v zadní části busu a hned po rozjezdu vytahuje <SoL> svůj equip sestavený úplně přesně pro dungeon jménem Student Agency evil bus.

Zý přináší jablečného Jelcina, který promptně zaujímá útočiště v Satyho báglu, Pijer pet flašku ručně namíchané vodky s vodkou a možná trochu džusu aby to chytilo barvu, Adam přispívá svým bílým nikaragujským rumem, který se prodává v malé pet flašce, takže nebudí pozornost. Chrome vytahuje tuzemskou meruňku, a Pijer díky jemné diplomacii a tvrdému handlu nakonec uzavře s Kendžirem ultimátní obchod- jeho whisky je pro ty neřády do tomboly věčná škoda, tak ji šmelí za pěnu na holení, kterou později Kendžiro umístí do loterie, zatímco jeho flašku potká zcela jiný osud, než pro ni byl předurčen- skončí v žaludcích Soláckých alkoholiků.

Vtipný moment nastane, když Adam se na mě otočí, a zeptá se mě, jak je sakra možné, že paladin Creasy dal do hráče nějakým spellem ukrutný damage, a když mu řeknu, ať se zeptá sám, že dotyčný sedí o sedadlo před ním, tak Adamovi spadne brada.

 

Cesta ubíhá, alkohol ubývá, zadní část busu se stává stále veselejší 😀 Pijer si přesedá ke mě, aby mohl zahájit svoji zlodušskou kampaň přesvědčit Nicol, že milá whiska (ze které zbývá už jen polovička) má něco do sebe i pro jemnou slečnu jako je Niky, která se zatím drží jen na jablíčku. Každý kdo zná Pijera, asi ví jak toto dopadlo, poněvadž s Pijerem vidíte nekuřáky kouřit, abstinenty chlastat, a policisty, kteří mu ještě před pěti minutami chtěli napařit pokutu za kouření na zastávce, se zmateně omlouvat a brát čáru 😀 Celá situace dopadá tak, že Nicol si párkrát z prokleté flašky wizoura skutečně přihne, aby to následně „zapila“ tím jablkem.

 

Okolo 13:40 se pomalu blížíme k Brnu, kde na nás čeká Gotreeeeeeee, Lubi, Sed, El a Iron tuším, a s touto uvítací squadrou se přesunujeme na dohodnutý meeting point, kde je lidí pohříchu hodně… Bylo nepopiratelné, ze Nesova lišácká kampaň, kde napsal, že každý VIP hráč se musí zúčastnit, a kdo nemůže, ať za sebe sežene náhradu, přinesla kýžený úspěch.

 

Přestože pár dnů před srazem psalo pár lidí, že dojít nemůžou, a poslat náhradu taky nemůžou, a že doufají že nedostanou ban a že se velmi omlouvají.

Poznat někoho v té změti tváří je zprvu úkol velmi nelehký, ačkoliv člověk si brzo najde své favority. Po chvíli potkávám Pejtrika (který se mi musí opět představovat, a to spolu hrajeme denně, what a shame, ale prostě na některé tváře paměť nemám L) s bratrancem Cleanem, dále Qwertse, Rojka, Dia, Simqu, Lya s kamarádkou, a zbytek Buřtů v čele s Fredym, Máňou a Mentosem. K Apemu se nemůžu dostat, jelikož je obklopen hloučkem lístko-chtivych klacíků, kteří s ním handlují lístky do brněnské šaliny, jež nás věže až na sraz a to ve dvou várkách, já jedu až v té druhé, dělaje si bláhovou naději, že ti Soláci, kteří jsou v prvním konvoji urvou nějaký stůl. Cestou z tramvaje do haly potkávám Dooma, a oba sledujeme, jak před námi je neuvěřitelný štrúdl lidí připomínající čínsky hladový pochod v padesátých letech. Dorazíme do komplexů, a už je úplně jasné, že nejen že si nesedneme jako gilda k sobě, ale někteří z nás budou rádi, když si VŮBEC budou mít kam sednout.

Naštěstí tento problém se vyřeší přinesením dalších stolů a židlí, takže nakonec každý má co pod zadek. Hned zkraje přijde někdo s košem brambůrek a začne je házet nenažranému davu, občas se o letící sáčky strhne menší šarvátka, pač až příliš mnoho lidí se řídí zavrženíhodným heslem – „hamty hamty, ať jsem bohatší než tamty“ já si sedám vedle Lya a Pogyho, a posléze zjišťují, že za sebou mám celý stůl gildy The Legends, kde jeden jejich člen už teda totálně odpadl ještě před srazem, a ožral se jako to prase, načež farizejští gilďáci na něj zlodušsky umístili cedulku „Disconnected“ Metr ode mne seděl nekorunovaný král tuplovaných trotlů Aver, člověk vybanovaný snad ze všech realmů, který mi několik týdnů před srazem sliboval krvavou vendetu, a že prý mi nepomůže ani armáda.Stejně jako bez talentu, píle a vrozených předpokladů se nikdy nemůžete stát vrcholovým sportovcem, nikdy nebudete ani vrcholovým hlupákem s kardinální porcí primitivismu, pokud nejste Averem. Chvilku jsem čekal, kdy se ve vzduchu zableskne nějaká ostrá čepel, a zmíněný jouda s vítězným rykem nadšeně zaryje nabroušené ostří nějakého dranžíráku do mého nekrytého hřbetu a požitkářsky slintajíc s ním začne otáčet, ale jaké bylo mé zklamání, když zmiňovaný trotlík toho za celý sraz namluvil asi jako ten opilý nešťastník s cejchovním nápisem na zádech sedící vedle něho.

Pokud jsem na fórku avizoval, že Soláci budou sedět u stolu kde bude zvýšená konzumace alkoholu, nakonec to nebyla tak úplně pravda, poněvadž část gildy, konkrétně Gotrek, Pijer (Visas) a Burito (Cerberos) šli přímo ke ZDROJI –výčepu 😀 Nejdřív sice nebylo pivo, tak nalévali pouze nealko, takže nebylo tolik práce. Ape sedel s pár lidmi z EQ úplně v rohu místnosti, což mělo zas svoje výhody v tom že ho děcka neotravovala hloupými dotazy.Mezitím na pódium vylezl Nes a začal úvodní povídání o vzniku a vývoji serveru, což jsme my, srazoví matadoři, už dávno znali, přesto pro lidi, kteří byli zde na srazu v Brně poprvé (a že jich bylo hafec) to bylo nové, a věřím že zajímavé.

KONEČNĚ PŘINESLI PIVKO, takže sem vytáhl tuplák, který jsem si schovával u Peťule v batohu, stejně jako můj ultimátní dárek do tomboly- keramickou husičku!! Celou předchozí noc jsem proplakal při pomyšlení, že se tohoto skvostu budu muset vzdát, ale řekl jsem si, že jsem dospěl natolik, abych objektivně uznal, že v rukou nějaké SKUTEČNÉ husičky se bude ta keramická cítit líp 😀 Škoda že seznam přítomných husiček nebyl tak velký, pač nedojela třeba Lucii 😀 Nakonec ale myslím že glazovaný opeřenec skončil v rukou někoho z Anathemy.

Vybaven tuplovaným sklem jsem se vydal k baru, čekaje protekční přeskočení fronty, které by naprosto korespondovalo s tím, že sol je přeci protekční gilda co dostává support a nedostává bany. Bohužel byl jsem zrazen vlastní gildou, když mi škodolibě oznámili, ať si vystojím frontu. Jediný kdo měl pochopení pro moji žízeň byl Gotrek, který to ale také vzal za špatný konec, kdy ze svého tupláku přelil půlku do mého, což jsem ehm…neocenil.

Načež tedy Gotrek s ublíženým výrazem přeléval znovu opačným směrem. Po drahné době mi byl konečně tuplák nalít, a od té doby jsem tam tradičně pendloval po sále s foťákem, tuplákem, a poznával nové lidi. Zastavil mě Xanders, a říká: hele ty jsi Verča?  Já se na něj podíval jak na klacíka a povídám mu- Vypadám snad jako holka? 😀

Protože jsem půlku srazu chodil bez visačky, pak sem si na košili připnul (Verča/Papin) v pěkném designu co mi udělal Fredy, a čekal sem že se na mě sesype hrozen lidí jako při finále superbowl americký čutálisti na tu merunu, žel nestalo se tak. Postupně jsem pokecal s pár lidma z Hellion a hlavně s kámošema že Sealu, potkávám také obávaného zabijáka králíků a skvělého šamana Corima, našeho Swiftyho/Ondru/Naila (a teď má třetího wara a nick si fakt nepamatuju) a rádio moderátora Hyenu, kterému jsem řekl, že když toho vypije víc než tamhle ten člověk (moje ruka ukázala na Pijera) tak ho naleju do Sol, ale nakonec si oběhl oficíry, tak tuhle nesplnitelnou podmínku zkoušet nemusel. Apendix zatím mluví o EQ, kdy zmiňuje například to, že pro EQ se bude pořizovat nový server za 50 000, který by měl utáhnout výhledově i 2500 bez lagů, což by byla paráda. Jinak do Apeho tam kéroval nějaký podnapilý slovák, kterého pak musel dokonce rovnat i Pijer – naštěstí jen slovem, jinak by to s ním asi nedopadlo moc košer. Po Apovi  převzal štafetu v řečnictví Qwerts s Anathemou a následně došlo na symbolické předání headmina z rukou Nese do rukou Demonicuse, Nes zůstává v pozadí projektu jako technická podpora serveru, a od teď vše řídí Demonicus, myslím že nejsem sám, kdo je přesvědčen o správnosti tohoto kroku, věřím, že Démon bude minimálně tak skvělý head admin, jako byl před ním Nes.

Potom na celé pódium nastoupili všichni admini a Gmka, teď sem čekal, že někdo otevře ten futrál na housle a vyndá samopal, přesně jako v gangsterkách třicátých let. pač tam byli všichni pěkně na ráně. Nes každému dal vybrat z pytlíku flash-disk a za bouřlivého aplausu se se svojí pozicí definitivně rozžehnal. Následoval projev admina Sealu Incha, který tam byl ještě tuším s někým, a také pár slov o fórku od Lubiho a Gotreka. Ale to už se nacházím opět u výčepu, kde potkávám Represe, Cilita a Bufeťáka, všechno fajn týpci. Taky tam proběhl zoufalý náctiletý nadrženec Noris, dennodenně vykřikující na EQ world že hledá holku 15-17 s prsy akorát tak do ruky. Všímám si že má nějaký melír, tak se ho ptám, jestli s novou kedlubnou aspoň konečně teda skóroval, a našel nějakou husičku, která tomu nectnému zvrhlíku bezelstně padne do tenat, škoda že odpověď je záporná, a Noris si na svoji „blondýnu 15-17 s prsy tak akorát na jeho vilné pařáty bude muset ještě nějaký ten pátek počkat.  Lidi z Helionu mi nabídli ultimátní obchod- gildovní barák za 5 půllitrů piva, a jelikož pivo bylo v tu chvíli nedostatkovou komoditou, tak jsme si plácli a oni vytáhli lahváče a už se to lilo 😀

 

Zhruba v tomto čase přichází Bětka, která tu byla na soustředění s nějakým bojovým sportem, členka Sol přestože tu hru nikdy nehrála, ale sourozenecké konexe s Adamem a pravidelná docházka do Skanzenu z ní udělalo členku pár excellence 🙂 Také zjišťují, že za barem už se nějakou tu chvilku smeká i Gotreho drahá polovička, no prostě Gotre to má zařízené.

Těsně před setměním se nám povedlo udělat společnou gildovní fotku celé gildy SoL jak na serveru Anathema tak Equilibrium, Fredy to i natáčel, fakt bomba video, dal sem ho na facebook, a věřím že on ho zmíní i v té své prezentačce 🙂

Dále byl na programu řízeček k večeři, ač nejsem fanoušek bramborového salátu, tak musím uznat, že byl dobrej, řízek taky, sice Skanzen je Skanzen, ale chápete, ne 🙂

Oficiální část srazu se pomalu chýlila ke konci, uklízelo se, já tam ještě kecal s Bastilou a pár dalšíma, načež jsme se přesunuli do centra, kde jsme přišli k nemilému zjištění – náš počet byl vskutku gargantuovsky, a muselo se to dělit. Sice se řeklo Sol, Buřti a Bloodlust na jednu stranu, a zbytek na druhou, ale všichni stejně šli za náma 😀 prostě se to nedalo 😀 Naštěstí část brněnského Sol křídla nás zavedla do prostorného podniku ke bylo vstupné 40 kč, ale také místo pro 40 prdeli, fotbálek, kůlec a hlavně diskooooo! 😀 Dávám si zde další pivo, pokud to budeme počítat na půllitry, tak cca jedenácté, s Kendžirem hrajeme malý fotbálek 1v1, který ale nebrzdí jen můj tradiční neum, nýbrž i mě otupělé smysly a pomalé reflexy, takže i když se mi proti kvalitnímu protivníků občas povede zavěsit, cítím že má

 

 

 

převahu, tak raději předávám štafetu Mdkačkovi a jdu si o patro níž povídat s Apem, Awem, Lubim a ještě pár lidmi, jenže velmi promptně se do mojí alkoholem zmučené mysli dostavuje krucialní idea, nabízející mi Sophiinu volbu: běž za pět minut tančit, nebo za dvacet zvracet.

 

Z výše uvedené nabídky volím numero uno a jdu svým unique stylem „drunken, shameless and a bit insane already“ děsit lidi co riskli úplně stejný podnik, aneb je pořád lepší, až mě někdo vyhodí za můj diletantsky neum z parketu, než abych já sám musel vyhazovat obsah svého žaludku do bílého porcelánu. Nyní několik faktů o mě a tancování na diskotékách 1- Normálně to nedělám 2-Neumim to 3- Když už do toho jdu, jsem otravný a ostatní lidi co netancuji a smějí se mi, chci donutit, aby tancovali, a smát se mohl zase já, popř. alespoň v tom nebýt sám, takže tímto děkuji Adamovi, Zýmu, Lubimu, Apemu, Anetce, Niky, Kendžirovi, a určitě ještě někdo tam se mnou trsal, žel má paměť je zdevastována obsahem několika tupláků, a mé údy jsou zdevastovány (ještě nyní) z toho křepčení na parketě – takže při chůzi vydávám takové směšné zvuky jakože au…au..a…a…au 😀 Jinak úplně na konci tam byla nějaká machna, a když sem se ji nekoukal na kozy, ale do očí (nejsem přeci Noris) tak řekla, ne, cože…. promiň, ale myslím si, že ses homosexuál 😀

Hej to mě dostalo 😀 teda ve hře to slýchávám často, když někoho zabiju, ale slyšet to od nějaké brněnské námořnické flundry, uuuu tak to je poznatek vpravdě nový a neotřelý! Mno, zbytek už jsou jen střípky… vím že sem kecal s lidmi že Sealu, to byl moc fajn pokec, pak že jsme byli na jídle, kde sem po někom ještě něco dojídal, a taky že mi Extreme nalil do tupláku že svýho piva 😀 jak mile gesto od člověka co mě má/mel/netuším rád asi jako satan deset božích přikázání.

Odjížděli jsme okolo šesté tuším, busem student agency, takže paráda.

na závěr nějaké to shrnutí –

plusy-

+ gilda Sons of Liberty byla na srazu v zastoupení cca 40 lidí, což je zatím úplně nejvíc ze všech srazu, a fakt mě to těší, když si vzpomenu, jak jsme kdysi začínali (a zamáčknu při tom slzu nostalgie) 😀

+ nerozbil sem tuplák, nic sem neztratil, nikoho sem snad neurazil, možná příště, klacíci

+ Nový server pro EQ, flashka, řízek k večeři, Kanec se se mnou podělil o brambůrky, Extreme o pivo, a vůbec všichni byli nějaký moc milý. To asi ten alkohol.

+ Poznal jsem nový lidí, a potkal starý, fajn pokec, fajn disko, prostě ten sraz do puntíku splnil, co sem od něj čekal, plus v nějakých věcech to i předčil.

 

Mínusy-

 

– Moc moc moc lidí, chce to příště jinej sál, nebo méně účastníků, jak zpívá Ivan Mládek v jedné své písni: pro samy kuřata není kam flusnout, tak tady by se hodilo substituovat slovo kuřata a nahradit ho slovem wowkaři 😀

Opět mě nikdo nezbil 🙁 V Avera jsem vkládal největší naděje, horkým favoritem se zdál i Kibo, který mi doporučoval rodičovské garde s příslušnými potřebami pro ošetřování raněného, Marokle mi zase slíbil potřebu nových zubů, Bourne že prý toto bude můj poslední sraz… Ani velký bouchač že Sealu Long nedojel, prostě vošmel 🙁 To stejně slibovali i Kancovi a Pejtrikovi, takže vyzývám tyto dva výše zmiňované, abychom frekvenci naší společné jidášské aktivity vraždění bezmocných hráčů v zeleném equipu na bossovi ještě více podpořili, jinak se do toho špitálu prostě nedostaneme, a já už tam nebyl dlouho, a chybí mi ta vůně sterilních ordinaci.

 

Kdo to dočet až sem, tak se třeba něco dozvěděl, máte, co jste chtěli, mě se sraz líbil, doufám že vám všem taky, příště už se sejdeme pod taktovkou nového headmina Demonicuse, tedy pokud nepočítám sraz naší gildy, který se bude konat někdy na konci března, a zvaní jsou všichni, kromě těch kdo ví, že zvaní nejsou 😀 –Papin

PPS: Pokud se vám tenhle článek bude líbit alespoň z desetiny tolik, jako mně se líbil tento sraz, bude to mě malé vítězství 🙂

PS- nezbedná fota zde -> http://papin.rajce.idnes.cz/sraz_serveru_MaM_unor_2009/

 

 

 

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa