Třetí Magicový turnaj Karťušenkářů v Záležitosti 11.09 2021

Těpic čuníci!

Třetí turnaj Karťušenkářů, který jsme s Tomem pořádali v sobotu 11.9, byl úspěšně ukončen, a na mě tedy zbývá napsat pár řádků o tom, jaké to vlastně bylo.

Přiznám se, že když jsme v březnu a listopadu 2019 zorganizovali první dva turnaje naší uzavřené Magicové skupiny, vůbec by mě nenapadlo, že mezi druhým a třetím turnajem bude propastná pauza téměř dvou let.

Proto jsem byl poněkud skeptický, jestli se na tuhle akci vůbec najde všeobecná podpora, jelikož jsme si řekli, že minimum pro turnaj bude osm lidí, a nahnat tento počet do jednoho místa v jeden den a čas je docela kumšt.Po mnoha svízelných těžkostech, které zde ani nebudu rozepisovat, se nám povedlo naplnit potřebnou kvótu pro turnaj v podobě Esarase, Pavla, Kamila, Peťi, Vandy, Mitka, Anyho a Matěje. Matěj je nováček, kterého ke hře dotáhl Kamil, a přestože kartičky mastí teprve pár měsíců, naší nabídky se nezalekl a tím si vysloužil titul zachránce turnaje.

Od začátku jsme s Tomem měli myšlenku, že tenhle turnaj chceme udělat zase o něco lepší, než byl ten minulý. Dovalit zase nějakou přidanou hodnotu. Na prvním turnaji byly custom – made karty, na druhém stylově navržené diplomy, a kožené pytlíky se skleněnými žetony, tak co dáme tentokrát?Už po konci minulého turnaje spolu mluvíme o tematických medailích, které bychom mohli rozdávat za první tři příčky. Postupně k tomu připojíme myšlenku s pohárem. Ale za co ho dávat? Měl by vítěz turnaje automaticky nárok na zlatou medaili i pohár? To nebylo ono. Popravdě s realizací nápadu nám před několika měsíci pomohl Esaras, když prohlásil, že je škoda, že my se nijak neúčastníme.

Rozhodli jsme se tedy udělat pro všechny top secret překvapení, a kromě medailí objednat i velký zlatý pohár, který pojmenujeme „Golden Lotus Cup“ a celé hře o pohár dává Tom honosný název „Grandmaster Planeswalker Challenge.“ Tuto výzvu může absolvovat pouze vítěz turnaje, který následně musí porazit oba pořadatele v jedné hře bez sideboardu.Realizace celého plánu začíná den před druhou Pijerovou chalupou, kdy si s Tomem bereme den volna, abychom mohli navštívit prodejnu medailí a pohárů a domluvit se na detailech. Z výletu odcházíme naplněni (kromě flank steaku z nedaleké Stejkárny) optimismem. Pohár i placky jsme nějaké vybrali, hele tohle by ve finále mohlo klapnout.

Tom přiživuje všeobecné nadšení několika tematickými plakáty a z Aplexu objednáváme kromě nové várky diplomů ještě custom – made token karty, ale tentokráte né příšer, ale všeobecných efektů – poison, adventure, companion, morph, food, foretell a další – celkem jich je 10. Tento turnaj je rovněž prvním turnajem, který se dočkal sponzoringu, tedy na prvním místě chci poděkovat provozovně Černý rytíř, která nám nezištně poskytla velkou část cen do našeho turnaje v nominální hodnotě, jež předčila naše očekávání. Snad jsme se trochu revanšovali, když jsme zbytek cen do turnaje koupili právě u nich.Další velký dík patří sponzorům z našich řad: Esarasovi, Peťovi, a Vandě – kteří přispěli na bohatší ceny pro první čtyři místa, a nakonec sponzorské řady rozšířil po nešťastném mlžení ohledně účasti i Pijer, který prohlásil, že když se neúčastní, může sponzorovat nás dva organizátory a nikdo ho nemůže nařknout z podplácení. Tedy děkujeme i Tobě milý Pijére, dal jsem si na Tvou počest velkej tatarák a s láskou vzpomínal na to, když jsi ho Ty žral jako koblihu.Celkem jsme měli dvě organizační schůzky ohledně tohoto turnaje. Na první Tom detailně rozpracoval tabulku, která dopředu počítala s variabilním množstvím hráčů (8-10) stejně jako variabilní částkou, kterou přispějí, takže tam bylo všude spousta čísel v různých sloupcích. Řeknu k tomu jen to, že jsou věci, které nemusíme chápat oba dva.

Fast forward do minulého pátku (10.9). Stavujeme se v Rytíři, abychom koupili všechny možné boostery a potom to pytlíkujeme podle míst do ATG tašek – Tom označil ATG za „Tichého společníka turnaje“ který nás podaroval taškami, propiskami, fixami, lepíky a izolepou, protože ač se to na první pohled nezdá, i takové věci potřebujete pro organizaci.

Tom mimochodem vytvořil manuál pro všechny budoucí turnaje, kde jsou nejen stručná pravidla a systém samotné hry, ale i od koho co objednat, co kde koupit, přinést a vytisknout. Jinými slovy, jakýkoliv další turnaj se nám bude dělat snáze než ty předchozí. Takže díky, čuníku!Pachtíme se s tím asi do deseti a pak si ještě do půlnoci povídáme, posilněni rumem při poslechu soundtracku Pulp Fiction na gramofonu. Tom ještě jede domů, aby mohl další den přitáhnout foťák se všemi serepetičkami, které k tomu potřebuje.

Další den parkuje u mě a vyrážíme pěšky do Záležitosti obtěžkáni několika igelitkami, ušmudlanou sportovní taškou, ve které je ukryt pohár, a Tomovým vercajkem na dělání obrázků. Přicházíme ještě před druhou, zatímco na místě už čeká Esaras. Chvíli se rozpačitě potlouká po place, než ho nemilosrdně vykáži do salonku s důležitým úkolem, aby odchytával všechny další příchozí, sic nechceme, aby nám tu tejcili.Protože vybalit a nalepit všechny tabulky a plakáty, připravit stoly s bločky, propiskami a „dárkovými“ kartami v krabičkách, nastavit správně foťák a další drobnosti – to všechno zabere dobrou intensivní půlhodinu, zatímco se ostatní trousí do salonku, protože ve tři začínáme a ještě musíme všem zkontrolovat balíky.

Víte, původní plán byl, že každý si kartičky seřadí podle seznamu, který zaslal. Tohle splnili tak dva. Zbytek to měl alespoň seřazené…nějak. Kromě Anyho, který dorazil jako poslední (nicméně stále v předepsaném časovém rámci, abych mu nekřivdil) a neměl to seřazené vůbec. Moje hlasité kletby na jeho adresu nicméně určitě neslyšel, jelikož venku vypaloval zobák.Než se pustím do popisu jednotlivých zápasů, bylo by fajn seznámit čtenáře s balíky, které si účastníci turnaje připravili. Nečekejte žádné erudované vyprávění, spíš to bude nějaký můj dojem, jsem stejný amatér jako všichni ostatní, akorát to hraju o trochu déle.Esaras se od minulého turnaje poučil. Nepřinesl něco, co je přehnaně drahé a složité, a co by mu mohlo nakonec nafackovat více než soupeři. Poučen z nekonečného utrpení na minulém turnaji, kdy sledovat trávu růst bylo pořád zábavnější, než sledovat jeho balík, dovalil naopak něco, co bylo efektivní, rychlé, a velice špatně se do toho házely vidle. Celé to bylo založeno na kartě Dark Depths, což je legendární land s deseti ice countery, které můžete postupně odstranit za tři průtokové many. Jenže to samozřejmě nikdo nedělá – cíl hry je jednorázově smazat všech deset counterů, a v ten moment přijde do hry Marit Lage – obrovský 20/20 flying indestructible Kraken a soupeři začne zvonit umíráček, protože této nezbednice je těžké se zbaviti.Peťa si vzal magicový Solitaire. V celém balíku neměl jediný land, protože ho ani nepotřeboval, a karty do hry tahal různě přes hřbitov. Peťa hrál spíše sám proti sobě, než proti soupeřům. Ti často nevěděli, co vlastně dělá, proč to dělá, jestli mu to mohou nějak překazit a kdy, a časem drtivá většina z nich rezignovala a stali se z nich znechucení pozorovatelé vlastního osudu, který byl návdavkem v mnoha případech neutěšený. Jednoznačně nejtěžší balík na pilotáž, který tam někdo přinesl. Peťu jsem viděl v těch magikách dělat chyby, které nikdo před ním a nikdo po něm nezopakoval, přesto se velice slušně naučil hrát balík, jehož ovládání by pro mě samotného představovalo větší problém, než přebásnit hymnu do ujgurštiny.

Pavlovi se narodilo dítě. Což už je sice nějaká doba, ale když máte nový dítě, nemáte novej turnajovej balík, protože nemáte čas nad tím přemýšlet, a nemáte peníze, které byste do toho rozstřelili, protože dítě je černá díra a já to říkám pořád, že je to nerozum si nějaké pořizovat, ale hele, je to můj kamarád, a kamarády jsem vždy podporoval v jejich rozhodnutích, ke kterým bych sám odvahu nesposbíral, tedy Pavlovi půjčuji můj Zombičí tribal, jenž patří k tomu lepšímu, čím v legacy formátu disponuji. Dvakrát se spolu scházíme, aby to trochu dostal do ruky, vypadá to docela nadějně – na bednu to možná nebude, ale hluboko v poli poražených by také zůstat neměl.

Mitko je Tomův kamarád ze základky. Hraje Mtg arénu, ale na papírový kartičky ho neužije. To ale nevadí! Když já půjčil plesnivce Pavlíkovi, co by Tom nepodaroval Mitka svýma ninjama. Takže Mitko hrál modro – černý zakuklence, nějaké counterování, ničení, prostě učebnicovej modro – černej vopruz bez Forsáží, to jsme se s Tomem shodli, že kdybychom někomu půjčili 4x kartu co je na Knechtovi za dvojku, mohlo by to vyvolat všeobecné pohoršení.

Kamil vzal artefaktovou afinitu, ale upravil si ji podle svého, protože okopčit to z netu by bylo nůďo, což kvituji. Balík nazval „Fisting by Ginger bread man“ a za název vyhrál první cenu nás rozhodčích, kteří toto hodnotili před turnajem a věnovali mu dečku. Správně by se to nicméně mělo jmenovat „Fisting by Craterhoof Behemoth“ protože zatímco „Perníček“ byl neškodný maskot, tento vyžraný ťutínek rozhodoval hry, a docela na něm i Kamilova hra stála – nejdřív ho Kamil našvindluje do hry bez zaplacení obludného mana costu, aby s ním následně naboostoval všechny svoje zakřiknuté artefaktové nicky a popravil nic netušícího soupeře v jednom kole. Any přihlásil na první turnaj Merfolky. Na druhý turnaj to byli opět Merfolci a tak nikoho nepřekvapilo, když se objevili i do třetice. Jedná se nicméně o nejlepší mutaci a „Mokrý deck – dostaneš cákanec!“ jak ho sám autor nazval, obdržel několik užitečných vylepšení. Konečně si vzal k srdci některé Tomovy rady a přihlásil agresivnější merfolky s nějakými těmi podpůrnými kouzly či fígly, které pojebaly oponenta. Hrál jsem s ním před turnajem a přišlo mi sympatické, že mnohem lépe využíval Aether Vial v soupeřově kole. Nicméně i tak mě jímala hrůza, když se mě nevinně zeptal, jestli může schopnost příšery zahrát i v kole protivníka.

Matěj hraje kartičky pár měsíců, a navrtal ho do toho jeho kamarád Kamil. Jeho balíček byl… přesně takový, jako polovina balíků na prvním turnaji. Prostě má svůj první balík a zkouší s tím něco uhrát. Přinesl stejnou barevnou kombinaci, jakou měl Mitko – modro černou a pojmenoval to Rogues – Legacy. Což nám dalo vzpomenout na první dva turnaje, kde hráči běžně pojmenovávali balíky jako „goblins, control, aggro atd“

Vanda měla takový poloviční combo deck, do kterého ji Ese přispěl bíločerné fečky a Enlightened tutory. Také jsem jí jeden zapůjčil. Celé to bylo založeno na jednom enchantmentu, tedy hrozně náchylné na zrušení. Pokud byl enchantment na stole, jakékoliv životy, které si měl přidat soupeř, mu naopak byly ubrány. Tedy Vandin balíček byl založen na futrování životů do soupeře, které mu naopak životy ubíraly. Problém byl, když ta klíčová karta nebyla na stole – v takovém případě soupeř skutečně jen dostával životy.

Když jsme s Tomem dostali den před turnajem všechny decklisty, shodujeme se na dvou věcech: Do vyřazovací části postoupí Kamil, Esaras a Peťa. Oba máme rozdílný názor na posledního, který bude uzavírat kvartet: Zatímco Tom by tam rád viděl Mitka, já vsázím na Pavla – není to diktováno ani tak kvalitou hráče. Prostě každý chceme věřit, že do vyřazovacích bojů postoupí hráč s naším balíkem. Nakonec nemáme pravdu ani jeden.

Druhou věcí je propastný rozdíl kvality mezi prvními třemi a těmi ostatními. Přijde nám, že se zde uplatňuje staré pořekadlo: „He brings a knife to a gunfight.“ Což nakonec také není úplná pravda, jak se ukáže v sobotu, ač se ani vyloženě nekoná žádný „Revenge of the underdog.“ Pouze jsme zapomněli, že štěstí /smůla/náhoda jsou v této karetní hře stále významnou veličinou – bohužel.Po kontrole všech zapsaných balíků si postupně taháme jednoho hráče po druhém z přilehlého salonku, což působí poněkud zlověstně. Každý po příchodu zamíří k Tomovi, který rozjíždí první minihru: Jak tipuješ finální čtyřku a jaké bude pořadí? Musím říct, že Ese, Peťa a Kamil (který na první místo bez váhání nominuje sám sebe) obdrží největší počet hlasů, ale zároveň není nikdo, kdo by zůstal bez jediné nominace. Inu každopádně to bude zajímavé!

Všichni se usazují na své místo a Tom čte z manuálu, jak bude probíhat organizace turnaje, kdy je pauza na co, a zmiňuje i nějaká obecná pravidla hry – jako že každý může na cokoliv reagovat. Do prázdného půllitru vhazuji osm kousků nastříhané čtvrtky se jmény, a už je tu losovačka o první kolo!  No hele popsal jsem tu skoro 4 stránky a to ten turnaj ještě ani nezačal, takže s tím trochu pohneme.

 

  1. Kolo: Esaras – Mitko

Esaras to sice načne dvěma mulligany, ale to ho nijak významně nebrzdí. Skrze Once upon a time si najde Vampire Hexmage, což je přesně ta karta, která mu z jeho Dark Depths udělá lusknutím prstu Marit Lage. Mitko se ji sice snaží zahubit, ale Esaras počítal i s touto variantou a útok na ni maří. Mitko ubrání dva útoky nějakými lítači, nicméně třetí útok ho pošle ze hry. Esaras – Mitko: 1:0

Druhá hra je snad ještě jednoznačnější. Mitko hraje čtyři kola s jedním landem, Ese si to ještě pojistí kartou Surgical Extraction zahranou na Baleful Strix, vypustí Krakena a je vymalováno.  Esaras – Mitko: 2:0

  1. Kolo: Pavel – Matěj

Bez obalu oznamuji Pavlovi, že jestli na tomto turnaji s mými zombicemi neporazí ani jednoho hráče, naše přátelství končí. První zkouškou je tedy Matěj se svými zlodějíčky. Podobně jako Esaras tak i Pavel dělá mulligan (pro neznalé – pokud se vám nelíbí vašich sedm startovních karet, můžete je vrátit a vzít si nové, ale jednu – nebo více, pokud tento proces opakujete – vracíte na spodek knihovny.) Pavel má kliku na levné zombice, protože většinu první hry disponuje pouze dvěma landy – tedy alespoň zahazuje karty a dělá z nich zombie tokeny, což mu dává slušnou množstevní převahu. Když přijde třetí land a s ním Lord of the Undead, který naboostuje všechny plesnivce o jedna do obrany i útoku, je hotovo. Pavel – Matěj 1:0

V druhé hře to Pavlovi přišlo o poznání lépe. V prvním kole agresivní Gravecrawler, v druhém kole Relentless Dead, které ve třetím a čtvrtém kole doplňuje dvěma lordy, z nichž jeden všem zombicím dává swampwalk – pokud má blokující hráč swamp, tato příšera nemůže být blokována – což je přesně případ nešťastného Matěje, který však svoji druhou porážku bere s bohorovným klidem. Pavel vyhrává úvodní zápas a teda ještě můžeme být kamarádi, no.  Pavel – Matěj 2:0

  1. Kolo: Kamil – Any

Začátek se mnohem lépe vyvíjí pro Kamila. Zatímco Any dělá mulligan, Kamil rychle ze startu vysype čtyři artefakty, jenže poté mu tak trochu dojde dech. Any kontruje dvěma merfolky a hra docela uvízne na mrtvém bodě a z prvního kola se určitě jedná o nejdelší zápas. Kamilovi nepřijde jeho rozdílový pašík a Any to nakonec urve. Kamil – Any 0:1

V druhé hře je to přesně obráceně – zatímco vypadá, že Any bude mít ze hry víc díky brzkému vyložení Aether Vial, Kamilovi se daří s ním držet krok, a tentokrát ho jeho boostovací špek Patrik nezradí, a s pomocí posílených artefaktů ničí Anyho. Kamil – Any 1:1

Kamil zapojí svůj RECKLESS YOLO styl a střemhlav se vrhá do hry i přesto, že má přesně nula landů. Ano, čtete dobře. Kamil zahájil hru bez jediného landu v ruce, zato má pět artefaktů zadara, což byl pro něj nejspíš ten důvod, proč si to nechat. Jenže on mu nepřijde ani v prvním kole, ani v tom následujícím. Any si tam mezitím nerušeně vyhází dva rybí Lordy a True-Name Nemesise, kterého se skutečně velice obtížně zbavuje, a blokovat nejde vůbec. Kamil se sice nakonec zmůže na pár příšer, ale Any mu je Cryptic Commandem zatapuje a subsekventním útokem ho poráží. Líbilo se mi, že Kamil se za tohle oslovské rozhodnutí ani nijak neproklíná, naopak si to skvěle užil, a prostě to riskl a nevyšlo to. Kamil – Any 1:2

  1. Kolo: Peťa – Vanda

Hry s Peťou se obtížně popisují, protože sám moc nevím, co tam vlastně dělal, přestože jsem dycky pochopil, jakým způsobem nakonec vyhrál. Peťa se mi několikrát nabízel, že to vysvětlí, ale nějak k tomu nebyl čas, a já sám se do toho ani nijak nehrnul. Jeho hry hodně sledoval Tom, když zrovna neobcházel okolo jako mlsný kocour a nevyráběl fotky, aby tady nečněly pouze nekonečné odstavce nudného textu.

V první hře proti Vandě Peťa svůj masový hřbitov různými příšerami až po okraj. Postupně tam hází celou knihovnu a vyhrává na kartu, která pracuje s tím, že právě žádné karty v balíčku už nemá.    Peťa – Vanda 1:0

Ve druhé hře se Vanda drží mnohem lépe. Vykládá svůj klíčový enchantment Tainted Remedy, skvělou příšeru Grand Abolisher, která jí zajistí, že Peťa toho v jejím kole moc dělat nemůže, a dokonce mu pošle do exilu celý hřbitov. Peťa ale neskládá zbraně, a vykládá Hogaak, Arisen Necropolis, což je 8/8 zlolajník s trample a postupně Vandu utluče i napodruhé. Peťa – Vanda 2:0Po úvodních zápasech probíhá další losovačka – vítězové válčí s jinými vítězi, zatímco poražení se snaží o reparát. Pavel vyzve Esarase, Any se utká s Peťou, Mitko a Matěj si dají duel dvou modro černých balíků, a Kamil se pokusí vydrápat zpět na vrchol v bitvě s Vandou.

  1. Kolo: Pavel – Esaras

Oba začínají mulliganem, nicméně Pavel i tak má stále jeden land. Ese vyhazuje město podprsenek a za další dvě kola ukončuje duel dřív, než mohl vůbec pořádně začít. Pavel – Esaras 0:1

Druhá hra přinese první překvapení turnaje. Esemu to nepřijde zdaleka tak solidně jako předchozí partie, navíc Pavlovi naleje na smeč, když vyloží land, který ze všech landů dělá swampy – Pavel má pár zombic, ale všechny mají díky Eseho landu swampwalk a podaří se mu ubít Eseho dřív, než by tam zase vyhodil tu ultimátní obludu. Pavel – Esaras 1:1

Třetí hru opět začínají oba mulliganem, ale Esaras dostal něco jako ideální ruku a bez milosti típne Pavla ve třetím kole a tím odvrátí senzaci. Pavel – Esaras 1:2

  1. Kolo: Peťa – Any

Any má sice rychle True – Name Nemesis, ale proti balíkům jako je ten Peťův to neskýtá záruku naprosto ničeho. Peťa si tam hraje svoje hřbitovní přesuny a Any jen bezmocně přihlíží. Bohužel si Peťa špatně vypočte karty a udělá asi jednou – avšak z hlediska pozdějšího vývoje docela zásadní – minelu kdy exekuce komba stane se exekucí pro něj samotného. Prohra je o to trýznivější, když si později uvědomí, že ji šlo přece jen odvrátit. Nedá se nic dělat.  Any – Peťa 1:0Ve druhé hře pošle Peťa do gebiče celou ruku, vytahá Ichoridy a čtyři zombice. Anymu nepřijde třetí land a to ho stojí hru. Stav je vyrovnán! Any – Peťa 1:1

Rozhodující hra přináší zajímavý twist. Peťovi se tentokrát podaří provedení jeho vítězného komba na výbornou, a už už to vypadá, že to urval a Any je bez šance. Ten se však nevzdává a na klíčovou Peťovu příšeru hází Suspend. Nyní to naopak vypadá že Peťa požere hlínu, jelikož se bude opakovat neradostný scenář první hry. Peťa se však poučil z defétistického přístupu v první hře a nyní se snaží nad celou situací zamyslet, místo ukvapeného rezignovaného skládání zbraní. Nakonec objeví svoji spásu v příšeře, která dává vstupní damage do hráče podle její síly, ale jen pokud do hry přijde ze hřbitova. Super ale je, že takhle působí i na ostatní. Tedy Peťa pošle pár příšer ze hřbitova do hry, nemusí s nimi ani útočit, a ony stejně udělají požadovaný počet zranění do Anyho – což je devět. Peťa to s odřenýma ušima urval. Any – Peťa 1:2 Mimochodem všimněte si, že ani jeden ze dvou duelů vítězů prvních kol neskončil jednoznačně. Poražený alespoň kladl odpor!

  1. Kolo: Matěj – Mitko

Tohle byl skoro takový mirror match. Mitko měl ninjy, Matěj zlodějíčky, ale třeba i True Name Nemesis, což je Merfolk Rogue. Oba začínají levnými příšerami a různě se tam kočkují. Zatímco ve hrách ostatních jsou smrtící komba, velké game – changing příšery, nebo alespoň nelítostný Swarm zombic či merfolků, tohle je takové nemastné neslané. Vždycky jeden něco vyloží, druhý mu to zabije, sám něco pošle do hry, aby mu jeho soupeř oplatil stejnou mincí… když jsem viděl jejich duely, vzpomněl jsem si na Rvačku Kriplů ze South Parku. Nemyslím to špatně směrem k ústředním aktérům, jen prostě někdy se stane, že duel je divácky nezajímavý.Matěj nakonec urve první hru díky Nemesise. Matěj – Mitko 1:0

Druhá hra se lépe vyvíjí pro Mitka – Vykládá spoustu ninjů, a když se Matěj snaží postavit proti jeho útokům nějakou opozici, je rychle zničena. Tom navíc nešťastně sleduje, jak si Mitko s jeho balíkem velice často líže nesprávný počet karet, a pokud je zrovna přítomen, neustále jej opravuje. Je to pochopitelné, hraje to asi potřetí, ale Tom to celé postavil na lízání spousty karet, a Mitko tuhle největší výhodu zahazuje do pangejtu. Přesto vyrovnává skóre. Matěj – Mitko 1:1

V závěrečné hře vytahuje Mitko Plague Engineera, což je velice nezbedný čuník, který dává -1/-1 vybranému typu příšery. Mitko samozřejmě cíluje na Rogues, a pokud se chtěl Matěj vyprsit s nějakými */1 zlodějíčky, může si je nyní ledatak nabouchat do trenek, jak by řekl náš gymnaziální profesor fyziky Janovský na Babovy pozdě odevzdané laborky. Neříkám, že tato karta sama o sobě rozčísla hru, ale velice ji ovlivnila a i díky ní nakonec Mitko vítězí nad Matějem. Matěj – Mitko 1:2

  1. Kolo: Kamil – Vanda

Kamil byl jediný z papírových favoritů, který si svým vabank YOLO stylem pokazil úvodní hru, a na reparát vyfasoval Vandu. První hra vyzněla jednoznačně pro Kamila. Vanda operovala pouze s dvěma landy, zatímco Kamil vysypal hrst svých artefaktů a svoji převahu přetavil ve vítězství po vyložení klíčového tlusťocha, který na jedno kolo všechny naboostuje. Kamil – Vanda 1:0

Druhá hra vypadá na první pohled podobně – Kamil má převahu, a přestože Vanda vykládá 2x svůj enchantment, co ostatním životy bere, když ona jim je dává, vypadá to, že o vítězi je rozhodnuto. Kamil skrze cranial plating naboostuje jednu příšeru a chystá se Vandu zahubit, jenže Vanda mu na ní hodí Swords to Plowshares. Normálně by měl Kamil dostat jedenáct životů zpátky, ale nyní mu je naopak dvacet dva ubráno a Kamil kouká, jako kdyby mu uplavaly hračky do kanálu. Vanda si za tenhle SICK MOVE vyslouží ocenění „nejhezčí moment turnaje“ a nic na tom nemění ani fakt, že si Kamil, podobně jako Peťa před ním, později uvědomí, že tento trudný osud šel vlastně odvrátit.  Kamil – Vanda 1:1

Finální hra je kombinací obou předchozích. Kamil má opět Behemota jako v první hře, Vanda má opět 2x Tainted Remedy jako při minulém zápolení, nicméně už ji chybí ta jediná karta, kterou by opět Kamilovi vysála životy až do záporných čísel. Absence jedné karty zachránila Kamila od vyřazení z postupových bojů, a při svém posledním – jak jinak než all in – útoku se Kamil modlil, aby to na něj Vanda nevytasila. Kamil – Vanda 2:1

Před třetím kolem se losovalo naprosto minimálně, protože podle dosažených bodů už nám začalo krystalizovat, kdo si zahraje o medaile a kdo musí z kola ven.

  1. Kolo: Esaras – Peťa

Tohle byly dvě neskutečně rychlý hry, protože Peťův a Eseho balík neměly moc vzájemných interakcí, každej si jel to svoje a doufal, že to stihne dřív, než ten druhý. Ese sice konstantně zapomínal na úvodní zahrání Once Upon a Time a dokonce vyhrožoval, že řečenou kartu sežere, pokud to udělá ještě jednou. Nicméně v první hře vytáhl klíčový land, klíčovou příšeru a brzy na to i klíčového Krakena, a to ještě skrze Bojuka Bog stihl Peťovi poslat celý hřbitov do Brixenu za Karlem Havlíčkem Borovským. Esaras – Peťa 1:0

Druhá hra byla to samé v blěděmodrém. Neříkám, že Peťa to měl nějak extra pomalé, ale skutečně málokdo si poradí s 20/20 flying indestructible, která do hry ještě k tomu přijde v soupěřově kole. Peťa to dvakrát zkusil, dvakrát neuspěl. Esaras – Peťa 2:0

  1. Kolo: Kamil – Mitko

Kamil opět otevírá hru vykládáním spoustu malých artefaktů, které vypadají neškodně, ale teď už asi nikoho nenachytá, protože všichni viděli, co se stane, když se na boardu vyskytne jeho boostovací Buřt. Ten ale dlouhou dobu nepřichází a hra se nezvykle protahuje. Mitko se snaží představit nějakou obranu v čele s Yuriko, ale čím dál více to vypadá jako oddalování nevyhnutelného. Kamil nakonec obrátí hru ve svůj prospěch i bez přítomnosti Sumochlupa, kdy Mitkovi udělí v jednom kole deset zranění a získává první hru pro sebe. Kamil – Mitko 1:0

Druhá hra není zdaleka tak dlouhá jako ta úvodní. Hlavně díky tomu, že Mitko nemá moc landů, zatímco Kamil má Tlustoprda, který mu to opět vyhrává. Kamil – Mitko 2:0 (na fotce tohoto duelu mi Tom strašně zabral pleš, tak jsem to musel nějak vylepšit, jo)

  1. Kolo: Matěj – Vanda

Duel dvou hráčů, kteří shodně čekají na premiérové vítězství v celkovém zápase. Matěj příliš nesledoval co se dělo u ostatních stolů, a tak si s ním v první hře vytře Vanda řiť podobně jako s Kamilem, akorát to není jedním vrzem, ale dostává svojí medicínu po kapkách, než nakonec neslavně zakokrhá, jelikož Vanda vyloží zeď, která každé kolo Matějovi přidá, eh, tedy vlastně ubere, vzrůstající počet životů. Matěj – Vanda 0:1

Vanda sice začíná druhou hru nadějně vyložením Tainted Remedy a Grand Abolishera, ale Matěj na to nachází odpověď. Navrch vyloží True – Name Nemesis, counteruje Vandino léčení a srovnává krok. Matěj – Vanda 1:1Matěj rychle chápe, že nechat Vandě její klíčový enchantment Tainted Remedy by se mu mohlo vymstít a ve třetí hře ji nechá jej zahodit. Adding insult to injury, vyloží 2x Nemesisu, což pro Vandu představuje za 6 každé kolo bez možnosti bloku. Vanda si sice zahraje Silence, ale to nemá na výslednou podobu hry velký dopad. Matěj ještě naboostuje svoje hrdlořezy a slaví své premiérové vítězství. Matěj – Vanda 2:1

  1. Kolo: Any – Pavel

Tady se hrálo o postup, který jsem přál Pavlovi, jelikož jsem samozřejmě chtěl vidět svůj balíček ve vyřazovacích bojích. Pavel nezačal vůbec špatně. Tahá pár zombic a k nim dva lordy s deathtouchem. Za normálních okolností skvělý start. Nicméně Any kontruje Nemesisou, kterou ještě dvakrát nakopíruje, což je prasečina, se kterou zombičí vládce Pavlík nic nezmůže. Stává se z toho damage race, který Pavel bohužel o kolo prohraje, protože za devět v každém kole, thats not good for our boy! Any – Pavel 1:0Pavel ve druhé hře dělá mulligan, aby si posléze nechal ruku s jedním landem. Sice mu přijde ještě jeden a podaří se mu srazit Anyho až na osm životů, ale aby zvítězil, nutně potřebuje ještě ten třetí land. Bohužel si Pavel vybírá všechnu smůlu světa, a ač je v balíčku teoreticky každá třetí karta land, tak prakticky mu za osm kol nepřijde žádný. Když ho vidím si místo kýženého landu líznout šestimanového Mikaeuse (kterého ani nevím, proč jsme tam nechali) dostanu z toho iminentní agónii. Pavlovi prostě ten třetí land za celou hru nepřijde a Any vítězí i druhou hru. Jsem z toho zklamaný, protože Pavel rozhodně měl na výhru proti Anymu. Holt jednoho dne vyhrabu zombice z hrobu já a vyzvu ho na rematch, protože když jsem jej porazil víkend před turnajem se třemi jinými balíky, s tímto bych to měl zvládnout taky. Věčná škoda pro Pavla, bohužel tohle nebylo v jeho rukách a ve hře nic špatně neudělal. Štěstěna mu nenastavila svou laskavou tvář, ale rovnou prdel.             Any – Pavel 2:0Po pauze na večeři pokračují boje o placku. Teda takhle – čuníci ještě nevědí, že se o nějaké placky hraje, a tím lépe!  Po úvodních třech kolech rovněž spouštíme další minihru: Každý hráč může hlasovat pro nejzábavnější / nejzajímavější balík těch soupeřů, kteří se neprobojovali do vyřazovacích soubojů. Narážíme sice na drobný svízel – zdaleka né každý zná všechny předmětné balíky, protože se utkal jen se třemi ze sedmi možných soupeřů.

I tak ale naprosto drtivě vítězí Vandin „Orzhov Thot – Patrol“, který dostává osm hlasů z devíti možných. Organizátoři také hlasují, a pro sebe hlasovat nelze. Vanda představila zajímavý koncept a předvedla famózní otáčecí manévr v souboji s Kamilem, který mezitím dosáhl univerzálního věhlasu, takže ačkoliv s několika soupeři nehrála, i tak pro ni hlasovali a odnáší si booster zcela zaslouženě.

  1. SEMIFINÁLE

Obě semifinále byly reprízy bojů ve skupině. Esaras tedy opět dostal Peťu. Ač měl Esaras respekt k soupeři, obě hry dopadly víceméně stejně, jako při jejich předchozím měření sil. Esaras se odvážil jít na druhý mulligan, vykládá dva kousací landy, a stejně to urve skrze Vampire Hexmage a Dark Depths. Esaras – Peťa 1:0

Druhá hra je ještě rychlejší, jelikož Esaras ze sideboardu vytáhl Leyline of the Void, dostal ji do ruky, tedy ji vyložil zadarmo do hry a všechny karty soupeře nešly do hřbitova ale rovnou do exilu. Tím byla hra rozhodnutá. Esaras netrápil Peťu dlouho a již rozhodnutou hru do tří kol ukončil.  Esaras – Peťa 2:0 Esaras se stává prvním finalistou.

 

  1. SEMIFINÁLE

Ve druhém semifinále se opět setkává Any s Kamilem. V první hře oba mulliganují. Kamil začíná dvěma artefakty zadarmo a Urzas Ságou. Any mu z ní dělá rybník, merfolkem co přijde do hry a změní jakýkoliv land na basic Island. Kamil sice sype další Ságy, ale Any kontruje několika Nemesisy a to už každý tuší, co to znamená. V momentě, kdy vyloží Merrow Commerce a může je používat do útoku i do obrany v jednom kole, je rozhodnuto.  Any – Kamil 1:0

Podceňovaného Anyho dělí jedna výhra od senzačního postupu do finále, ale Kamil nedá kůži lacino. Podobně jako v první hře začíná třemi artefakty zadarmo, exiluje Anymu blokera a dává mu jedním útokem za ¼ životů. Přesto, že se hraje o postup do finále, Kamilovi nechybí fair – play, kdy kavalírsky dovoluje Anymu položit žeton na Aether Vial i když už je oficiálně s křížkem po funuse. Ovšem ani tato výhoda Anyho nekatapultuje do finále, jelikož Kamil vytahuje starého známého velečuníka a jako už předtím tolikrát, rozhoduje hru jediným útokem. Any – Kamil 1:1Zatímco první semifinále bylo jasnou záležitostí, tohle je drama do poslední minuty. Any hází lorda, Kamil se ho snaží vrátit do ruky, ale špatně si spočítá artefakty a pouze ho tapuje. Any vykládá dalšího lorda a vrací Kamilovi do ruky Verču Kovářovou, což je nějaká příšera s kovářkou na obrázku, a Kamil vysvětluje, že kdysi do něj byla jakási Verča Kovářová zamilovaná, ale že se to nepotkalo, tak po ní alespoň pojmenoval tuhle kartu. Je to přetahovaná na jednu i na druhou stranu, a do poslední chvíle to vypadá, že může vyhrát absolutně kdokoliv – zvláště poté, co Any dá Suspend na 7/7 zlolajníka.

Kamil opět přepne do svého vabank Russian roulette YOLO reckless herního stylu, naschvál sám sebe ujebe na jeden jediný život, a s hláškou „Já mám dick po kolena“, narve do hry Behemotha, a spustí se debata o tom, jak je to s vyhodnocením trample zranění, když ho blokuje příšera s protekcí na hráče.  Zatímco se Kamil furiantsky posadí na židli doprostřed vchodu a zpovzdálí sleduje naše rozmluvy ohledně sporného momentu, snažíme se to nějak vyhodnotit. Nakonec je jasné, že Anyho příšera pojme všechno zranění, které je do ní uděleno, ale trample se přehoupne do Anyho životů, stejně jako se Kamil přehoupne přes Anyho do finále. Any – Kamil 1:2 Kamil se stává druhým finalistou.

Bitva o třetí místo

V souboji o bronzovou placku se tedy opět potkává Any s Peťou. Any se minimálně poučil v tom, že je lepší nechat začít Peťu, jelikož ten si první kolo nelízne kartu, a tak na konci kola nemá co zahodit do gebiče a tím nastartovat kombo. Nicméně ani toto zjištění nezabrání Peťovi brzy ten hřbitov tak či tak naplnit a vyložit nějaké příšery. Any sice vytasí dva lordy, ale to už Peťa má v grejvu asi třicet karet a různě kombinuje jejich efekty. Nejdřív udělá asi dvanáct zombií, potom svoje devotion kombo s Thassas Oracle a je vymalováno. Peťa – Any 1:0

Druhá hra je velice podobná té první. Any má sice Nemesisu, ale Peťa se brání dostatečně dlouho na to, aby opět mohl naplnit hřbitov, hodit něco do obrany aby ještě nějaká kola přežil, a úspěšně zopakovat předchozí kombo s Oracle. Je určitě ironické, že Anyho hlavním katem se stává… jiný merfolk.Tyhle dvě hry byly takový pasiáns. Rezignovaný Any nevěděl, co může kdy rušit, a Peťa si tam hrál, podobně jako proti ostatním soupeřům, na svém písečku nikým nerušen a když byl konečně spokojen se svým pískovým hradem, přesunul se na píseček Anyho a s gustem mu rozkopal všechny bábovičky. Peťa – Any 2:0

FINÁLE

V průběhu semifinálového boje nás navštěvuje Mišák, který už dávno pověsil Legacy formát na hřebík a specializuje se pouze na Commandera, nicméně bylo milé, že se na nás přišel podívat. Až po turnaji zjišťuji, že Pijer měl velice dobrý odhad na finálovou dvojici, kdy napsal Esemu: „Tak co, už čekáš ve finále na Kamila?“ přestože nevěděl o vývoji turnaje zhola nic. Než se pustím do popisu finálového klání, chtěl bych poděkovat Peťovi, který mi koupil pivo a Tomovi panáka. Kromě nepřítomného Pijera někdo hmotně ocenil organizátory, což je vždycky příjemné. Mimochodem Any hudroval, jak se na jeho bitku o třetí místo nikdo nekouká, a sám odešel čadit na půlku finále, tedy tak.

Je bezva, že finálová dvojice je alespoň něco originálního, a že po Mitkovi, Pavlovi a 2x Peťovi se Esaras utká s novým protivníkem. Esaras v předchozích duelech kromě jednoho zaváhání proti Pavlovi jasně dominoval, a podobný průběh očekávám i nyní, leč Kamil už několikrát dokázal zvrátit zápasy, které se vyvíjely v jeho neprospěch.V úvodním dějství vysype Kamil tradičně několik artefaktů zadarmo, Ese kontruje Duressem, ale nemůže mu z ruky ani nic vyhodit. Ese rychle dostává na stůl obávaného Krakena, ale nyní se musí popasovat s nepravděpodobným protivníkem – 0/2 Ornithopter za 0. Pavel se směje, jak je možné, že takováto slabá třasořiťka dokáže zarazit útok mocného Krakena, ale je to tak, Kraken nemá trample a Kamil srdnatě nastavuje poletuchy proti drtivé ofenzívě kolosální bestie. Tímto ale pouze oddaluje svoji demisi o dvě kola a ve třetím se do něj stvůra chtivě zakousne a je konec. Esaras – Kamil 1:0

Nad Kamilem se stahují mračna, ale že by se tím nechal jakkoliv vyvésti z míry, to nehrozí. Dál si jede svůj ležérní, uvolněný styl hry, a finále si maximálně užívá. Hra je velice podobná jako předchozí, s několika malými vylepšeními Kamilovým směrem. Předně vyhazuje více létavic a dotírajícího Krakena solidně brzdí. Dále do hry vpadne očekávaný Behemoth, aneb těžká váha na straně Kamila, která posílá finále do vyrovnaného stavu. Esaras – Kamil 1:1Třetí a závěrečná hra byla absolutním vyvrcholením celého turnaje, bitvou do posledního životu, dech beroucí řežbou, kterou bez hlesu sledovalo napjaté publikum a ještě měsíce a roky poté se o tomto zápase bude vzrušeně debatovat, to jsem si jist. Bylo by krásné tohle napsat, že? Ve skutečnosti to byl pravý opak tohoto scénáře. Kamil začal mulliganem na 5, Ese si nechal sedm karet, vyložil Krakena ve druhém kole a suverénně ovládl jak tuhle hru, tak vlastně celý turnaj – když prohrál pouze jednu hru s Pavlem a Kamilem. Esaras – Kamil 2:1 Esaras se stává vítězem třetího turnaje Karťušenkářů!Po ukončení turnaje došlo i na vyhlášení tipovačky, kterou jasně dobyl Peťa – tipnul u třech účastníků nejen to, že se dostanou do top4, ale i jejich následné umístění, to byl hodně zkušený tip.Jelikož skončila hlavní část turnaje, konečně jsme mohli rozdat medaile, diplomy, ceny, a vyhlásit ultimátní bitvu o zlatý pohár a.k.a. „Golden Lotus Cup. Esemu svítíly oči, protože tato konečná výzva byla pouze pro něj jako pro vítěze turnaje, a ostatní už byli tak uondaní a gumoví, že je to popravdě ani nezajímalo. Nemá moc smysl, abych tady rozepisoval moji a Tomovu hru proti Esarasovi, protože obě dvě byly velice krátké a oba jsme dostali strašlivě na kaďák.Když jsme se připravovali na tento zápas, dohodli jsme se s Tomem, že si nevezmeme nějaké super silné balíky, že to uděláme tak, aby vítěz turnaje si mohl reálně odnést domů i tenhleten pohár, ale že každý z nás bude mít balík reagující na určitý typ soupeře: Já bych si asi poradil s příšerovým deckem, Tom zase s controlem, Esaras měl nezbedné kombo wombo a vyprášil nás oba. Ve třetím nebo čtvrtém kole nás oba vykuchal, Toma nejvíc mrzelo, že ani nestihl vytáhnout své nové Underground Sea, se kterým se chtěl předvést.Já přinesl svůj oblíbený balík, co dává damage do hráče za každý damage do každé příšery, asi už ho většina z vás zná, a ta stejná většina mě párkrát viděla s ním vyřadit většinu soupeřů v jednom kole, ale do 1v1 není tak silný. Tom si vzal lehce upraveného Psychatoga, ale jak jsem nastínil výše, dopadli jsme jako sedláci u Chlumce, Esaras se tedy stává ultimátním vítězem a prvním držitelem putovního poháru, který musí na příští turnaj přinést a pokud turnaj nevyhraje, bude ho alespoň obhajovat a já nebo Tom (rozhodne los) budeme sekundanti.

Závěrečné hodnocení hráčů, shrnutí, postřehy, kecy co nikdo číst nebude, protože už takhle je to delší než vyhláška EU o exportu hlávkovýho zelí:

  1. místo: Vanda

Vanda sice skončila opět poslední, ale její herní projev, její balík a tím pádem i její výsledky se určitě notně zlepšily. Porazila v jedné hře Matěje a v jedné hře dokonce pozdějšího finalistu Kamila, byť něčím, co šlo odvrátit, kdyby si toho Kamil všiml. Její balík vyhrál cenu hráčů a porotců, a byl to určitě originální a zajímavý koncept, který šel ještě vylepšit. Bohužel hodně stál na jednom enchantmentu, a když soupeř zjistil, o co tady vlastně jde, rázem se pro ni stalo těžší celý trik zopakovat. Vandě bych chtěl speciálně poděkovat za velký příspěvek na turnaj, ze kterého si bohužel – tedy alespoň co se týká hmotných cen – odnesla custom made tokeny a obaly. Snad jí to i tak za to stálo a uvidíme ji i na příštím turnaji.

  1. místo: Mitko

Tom doufal, že Mitko postoupí s jeho balíkem do TOP4, nicméně jeho přání se nenaplnilo. Mitko trpěl na to, že dostal balík, který vůbec neznal, nebyl tak snadný jako Pijerovy krysy které měl minule, a hrál s ním předtím pouze asi třikrát. Jeho hlavní deviza – lízání spousty karet – zůstala částečně nevyužita, protože Mitko si často lízal místo čtyřech či šesti karet dvě apod. Mitko nehraje Magicy v papírové podobě, a nejsem si jist, jestli ho Tom na příští turnaj ještě naláká, jelikož zaplatil 400 a vyhrál obaly, které nevyužije, a custom – made tokeny, které nám tam rovnou – ať už záměrně, nebo nedopatřením – nechal.

  1. místo: Matěj

Kamilův kamarád Matěj byl absolutním nováčkem turnaje, který absolvoval se svým úplně prvním balíkem a i tak se umístil šestý, což není vůbec zlé, vezmeme li v potaz, že jeho balík určitě nepatřil k těm dražším. Matěj nám zachránil turnaj, protože nevím, kde bychom bez něj hledali osmého hráče, a pokud by se to opět přeložilo, byla velká šance, že to opět nebude vůbec. Tedy bych mu chtěl za organizaci moc poděkovat – přišel mezi partu random čuníků, kde zná jenom Kamila, bez keců vyplázl požadované čtyři stovky, a vydržel až do úplného konce a ještě dál, k tomu se dostanu na závěr. Každopádně si myslím, že Matěj zapadl, a doufám, že ho budeme na kartičkách dále vídat.

  1. místo: Pavel

Pavel s námi více než rok vůbec nehrál, přesto si nemyslím, že by se to na jeho herním projevu nějak zásadně podepsalo. Měl největší smůlu ze všech, hlavně ve hrách s Anym, ale to bohužel k tomu patří. Jeho (můj) balík měl na TOP4, nicméně není vyloženě Pavlova chyba, že se tam nedostal. Páté místo je také velice solidní výsledek, a když se to vezme do důsledků, tak prohrál méně her než Any. Pavlovi jsem ze všech lidí nejvíc vděčný, že zůstal až do konce, jelikož má doma malý dítě, a po jedince postižené tímto trpkým osudem je to vždycky složitější. Mimochodem Pavel se vrátil po turnaji zpět do hospody, aby zjistil, co všechno tam opět nechal. Nevím, co si v tu chvíli odnesl, ale druhý den bylo jasné, co si naopak neodnesl: Svoji krabičku s žetony a diplom. Classic Pavel!

  1. místo: Any

Any překvapil. Ani já, ani Tom jsme jej netipovali mezi postupující, a podle ankety mezi samotnými hráči také neovládl popřední příčky. Přesto do vyřazovacích bojů postoupil z druhého místa za Esarasem. V tomto kvartetu mu nicméně došel dech. Zatímco Any připravil poctivý jednobarevný tribal, proti němu stál pasiánsový Peťa a artefaktový Kamil – oba soupeři, kteří nakonec byli nad jeho možnosti, přestože ve skupině jim oběma zle zatápěl a Kamila dokonce porazil – to když si na rozhodující hru nechal Kamil ruku bez jediného landu. Určitě měl 2x lepší merfolky než minulý a 6x než předminulý turnaj, bohužel občas zapomene na nějakou mechaniku, či něco přehlédne, ale v tomto určitě nebyl sám, chyb se tam celkově nasekalo pohříchu hodně.

  1. místo Peťa

Minulý vítěz přinesl nejunikátnější balík nejen na tento konkrétní turnaj, ale v historii našich turnajů celkově. Sám bych vůbec nevěděl, jak s tím hrát a co mám kdy dělat, a asi bych prohrál úplně všechno. Peťa udělal jednu zásadní minelu, ale jinak hrál solidně, bohužel proti kombo Krakenu v rukách Esarase mnoho nesvedl, ale to ostatně nikdo.Většina soupeřů, se kterými hrál, ani netušila, že něco takového existuje. Podobně jako turnaj minulý, Peťa přinesl něco, co bylo originální, těžko se na to hledala odpověď, a dosahovalo to solidních výsledků – ostatně podobně jako sám Peťa, který na všech turnajích postoupil do vyřazovací části, na minulém dosáhl na prvenství, a nyní to stačilo na bronz, což je stále úspěch, bo Peťa měl finančně velice nenáročný balík. Peťovi rovněž patří velký dík za sponzoring turnaje.

  1. místo Kamil

Kamil si to opět užíval ve svém furiantském stylu prvorepublikového karbaníka, který klidně vsadí vlastní barák a právo první noci své čerstvě plnoleté dcery, jenom aby byla nějaká prdel a co, třeba to urve. Jeho hry, kdy si nechal ruku bez jediného landu, nebo kdy naschvál sám sebe srazil na jediný život s nezapomenutelnou hláškou „Já mám dick po kolena“ aby nakonec slavně zvítězil, patřily k těm divácky nejatraktivnějším.Kamil se na první turnaj vůbec nepřipravil, přišel společensky velmi unaven po prohýřené noci a přihlásil multiplayerový balík, načež skončil úplně poslední. To ho nabudilo a na minulý turnaj přišel úplně jiný Kamil, který vybojoval druhé místo a nyní tento nesnadný kousek dokonce zopakoval. Kamil udělal sice spoustu chyb ve svých hrách, ale zároveň vygeneroval minimálně stejné množství srandy a hlášek, a tohle všechno mu vyneslo další stříbro, kterým potvrzuje, že minulý úspěch nebyla náhoda, a do budoucna se s ním musí počítat.

  1. místo Esaras

Doteď mě mrzí, že jsem neviděl, a už nikdy neuvidím, reakci Markét, když Esaras po půlnoci rozjařeně vpadl do společného příbytku, úsměv jak měsíček na hnoji, přes rameno tašku se zlatým pohárem a na krku trio cinkajících medailí. To muselo být výborný. Esaras se první turnaj okradl o prvenství chybným rozhodnutím, jehož konsekvence nicméně nemohl v tu chvíli předvídat. O finále toho druhého jsme jej okradli my kolektivním přehlédnutím chyby. Esaras udělal vše pro to, aby jej na tomto turnaji už nikdo o nic neokradl, a nejen že si odnesl zlatou medaili, ale ještě pro změnu obral on nás o putovní pohár pro absolutního vítěze, který bude nyní obtížné od něj získat zpátky.Esaras vyhrál zaslouženě a vyhrál rozdílem třídy.  Stejně jako Peťa, i on přinesl balík, který byl konzistentní, nikdo jej nečekal a špatně se proti němu hledala obrana. Esaras nevyhrál, protože by byl nejlepší hráč ze všech, co tu máme. Nerad stavím jednoho člověka na zlatý piedestal a i Esaras chyboval. Nevyhrál ani proto, že by měl nejdražší balík – což snad ani neměl, rozhodně nebyl tak drahý jako ten co chtěl původně přihlásit s těmi třemi dualy a podobnými srandami. Vyhrál proto, že věnoval nejvíc času přípravě. Doteď je to jediný hráč, kterého baví hrát sám proti sobě, který nejvíc ze všech testuje, zkouší, mění, znovu testuje, nechá si poradit, a učí se z porážek. Gratuluji k vítězství, Esi. Ve třech turnajích pokaždé na bedně, to je významný úspěch. Rovněž jménem organizátorů děkujeme i Tobě za štědrý příspěvek, který jsi věnoval na ceny.Turnaj s celou ceremonií, rozdáváním a focením skončil nějak před půlnocí, jak jsme predikovali, bylo to dlouhé. Myslím, že boostery Tom nakoupil dobře, a Esaras si odnesl cca 5x svůj vklad – nechť mě opraví, pokud se mýlím. Ani ostatní nepřišli zkrátka, a nikdo, kdo postoupil do top 4, na ceny nežehral.

Ze Záležitosti nás vylifrovali kolem půlnoci, tak jsme s Tomem, Matějem Kamilem a Anym šli ještě do vedlejšího Bernard Pubu, kde jsme popíjeli a veselili se ještě další dvě hodiny. Zjišťuji, že Matěj pracuje ve stejné bance i ve stejné budově jako máma, což je asi nejzajímavější poznatek tohoto pozdního popíjení. Tom polovinu proklimbá, ale není se co divit, bylo to náročný pro hráče, natož pro pořadatele. Já jsem podivuhodně čilý, nejspíš se mi podařilo najít nějakou náhradní rezervu.Tak takovýhle byl třetí turnaj Karťušenkářů. Přemýšlíme, jak to ještě lépe časově zkomprimovat, na stole je několik variant, ale na jedné věci jsme se shodli s Tomem okamžitě po skončení, jelikož nás to oba vytáčelo už při turnaji. Někteří jedinci si totiž měli potřebu po každém odehraném kole jít zakouřit a smrdět tam třeba patnáct minut. Takže takhle ne vážení, to bylo naposledy. Za prvé, vážně nevím, proč to pořád děláte, ale tak to je vaše věc. Není to cool, (jestli vůbec kdy bylo) smrdí to, a hlavně tím všechny zdržujete – nejen nás organizátory, ale i ostatní hráče.Úplně stejně jako bychom nedali prostor čichačům toluenu, nedáme ho příště ani vám. Pokud jste slabé močky a nedokážete vydržet ani jednu hodinu bez předražené ruličky tabáku, něco s tím kurva dělejte a neomezujte svojí patetickou závislostí ostatní. Pokud někdo dohraje dvacet minut před limitem, ať si jde zapálit těch píčovin třeba deset, je mi to jedno. Ale pokud někdo naopak skončí dvě minuty před limitem, potom ještě odsajduje, jde na hajzl a začne ublíženě kníkat, že mu odpírám jeho osmou dnešní cigaretu, na které stráví dalších minimálně deset minut, tak ho pošlu zhusta doprdele. Fakt mě nebavilo tam za váma opakovaně chodit a dělat drába, jako že už máte dávno hrát, zatímco ostatní tam bezprizorně čekají. Pro příště nulová tolerance – říkám to dopředu a to si pište, že to budu vymáhat.

Tož tak.

Díky Štrajchpudlíkům za účast, Rytíři za ceny, Záležitosti za azyl.

Pac a pusu,

Papin

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa