Prezidentské volby: Ještě nic není rozhodnuto, a v sázce je více, než se na první pohled zdá. Neposerme to!

Čus čuníci,

Já vím, dlouho nic nebylo, jsem líný, hraju wowko nebo kartičky, dohrál jsem pár skvělých her a ani je nezrecenzoval. Ale když jsem se já dokopal k napsání tohoto článku, vy se dokopete k tomu, si ho přečíst, a ideálně poslat lidem, které by mohl pozitivně ovlivnit.

Snažím se obecně vyhýbat psaní na politická témata, protože tahle stránka byla vždycky o recenzích, básničkách, reportážích či historkách ze života a témata, co jsou vážný jak hovno ve fraku, je stejně lepší probírat v putyce po úvodním pětipívu.

Nicméně musím udělat výjimku, jelikož nyní jde o budoucnost nás všech, a ačkoliv jsem založením netečný letargický solitér, moc věci neprožívám a máloco ve mně vyvolá jakoukoliv citovou reakci nebo potřebu se vyjádřit, tohle je přesně ten případ, kdy se tak děje a já cítím povinnost napsat si k tomu svoje.

Generál Pavel vyhrál první kolo prezidentských voleb. To je sice dobrá zpráva, ale jak by řekl jeden můj bývalý kamarád, je potřeba nepodlehnout sebeuspokojení a zcela jednoznačně přijít volit i ve druhém kole, přestože jeho nevoliči může vadit, že je Pavel „zelený mozek“ že byl komunista a rozvědčík.

Já to beru. Ovšem pokud nechcete Pavla za prezidenta, existuje už jenom jedna další možnost.

A ta je mnohem horší.Ač si to Máňa z Dolních Heršpic rozhodně nemyslí, protože ten milý pán ji věnoval pětistovku na důchod.

Andrej Babiš po výsledcích prvního kola okamžitě shodil masku smířlivého oponenta a opět se odhalil tak, jak ho známe nejlíp, jako ublížený kňoural, kterému bylo kapitálně ukřivděno, a který bude nyní 14 dnů útočit na nejnižší pudy našich spoluobčanů. Zejména takových, kterým bylo zatěžko postavit se do fronty, když se rozdával rozum.

Bohužel každý jeden z nás má jeden hlas, protože se zatím nepřišlo na způsob, jak to udělat lépe. Hloupí lidé jsou většinou loajální voliči. Uvěřili tomu, že generál Pavel je „kandidát pětikoalice“ kterou viní za veškerou svou bídu, a člověk tohoto ražení se cítí dlouhodobě obklíčen. Jak je to možné?

Jednoduše: K Senátu nikdy láskou nezahořel, a nejradši by ho rozpustil pro nadbytečnost (to by byla velká chyba, ale vysvětlujte jim to, žejo.) Vláda „na ně kašle“ a posílá „všechny peníze Ukrajincům“ Ten prezident už taky není, co bejval. Nejen, že nic nedělá, ale opustil přítele Vladimíra v rozhodující minutě.

Tito lidé cítí, že nemají žádné zastání. A jediný, kdo jim zdánlivě nabízí pomocnou ruku, je Babiš, který kompletně vyluxoval voličstvo komunistů a sociálních demokratů, proto se tyto strany nedostaly do sněmovny a jejich hlasy při sněmovních volbách propadly. Jenže při volbě prezidenta žádné hlasy nepropadají a tito lidé se připomenou a přijdou volit.

My všichni ostatní tedy musíme taky. Jestli jste volili Danuši, která měla na třepotavou chvíli gloriolu Zuzany Čaputové, nebo Pavla Fischera, jenž by byl zcela jednoznačně prezidentem, kdyby si každý volič dovedl položit a správně zodpovědět otázku: „Který kandidát by nejlépe zastával tento úřad?“ namísto „Který kandidát je mi nejsympatičtější?“

Jestli jste volili tyto dva nebo někoho jiného a jste otráveni, že se váš kůň neprobil do finálového dostihu, a nechcete volit ani jednoho z těch dvou starejch komunistů, protože prezident je podle vás stejně jenom ceremoniální figurka, pokud nejste Zeman a nevytváříte alternativní centrum moci a alternativní zahraniční politiku, zkuste se hecnout už jenom pro to, aby vyhrálo menší zlo, ačkoliv já si třeba nemyslím, že generál Pavel představuje jakékoliv zlo.

Naproti tomu Babiš je zcela jednoznačné zlo a opět to dokazuje svojí nejnovější kampaní – viz úvodní obrázek. Ten billboard už měl připravený dopředu, to je zcela evidentní.

Prezident nemůže zatáhnout zemi do války, i kdyby si to nakrásně přál. O Těchto věcech prezident vůbec nerozhoduje, ačkoliv je vrchním velitelem ozbrojených sil. Navíc jsme členy NATO a žádný členský stát by nevyhlásil sám válku nikomu, ta představa je naprosto absurdní – vždy by to bylo kolektivní rozhodnutí NATO.

Bohužel v naší zemi jsou takoví lidé, kteří tomuto narativu věří a reálně se bojí toho, že s generálem v čele proběhne všeobecná mobilizace a studenti s tatíky od rodin nafasují flintu a odfrčí na Ukrajinu bojovat proti bratrům, kteří nás v minulém století hned dvakrát tak hezky osvobodili, ač to hezký bylo teda jenom jednou. A i tehdy jenom pro někoho.

Je to samozřejmě stejný blábol, jako tvrzení kandidáta Bašty, že jako prezident může rozpustit vládu. Jenže někteří lidé nemají přístup k informacím, jiní si informace neověřují, a Babiš teď jede úplně stejnou strategii, jako člověk, který mu ji pravděpodobně doporučil, jelikož s ní dvakrát vyhrál.

Ano, je to Miloš Zeman, pod kterým se konečně hladově otevírá propadlo absolutního politického zapomnění, ale on si chce ještě naposledy kopnout do národa, který si ho dvakrát vyvolil za prezidenta, a kterému on na oplátku dělal samou ostudu. Zeman při první volbě pomluvil Schwarzenberga, že chce vracet majetky „Sudeťákům“ a členové rodiny jeho manželky měli kontakty s nacisty. Na Drahoše vytáhl neuvěřitelnou smyšlenku, že by „vítal migranty“

Dvakrát se ukázalo, že svěřit volbu prezidenta do rukou běžného občana byla kardinální minela, ale my s ní teď musíme žít a snažit se o největší redukci jejího destruktivního potenciálu.

Nenechte se zmást, že při volbě prezidenta „o nic nejde“ a i odpůrcům Babiše se může zdát, že bude lepší uklidit ho do role prezidenta, než aby škodil více jako potencionální příští premiér. Toto je velice naivní a nebezpečná představa. Ano, bohužel je skutečně velká šance, že příští parlamentní volby vyhraje hnutí ANO, kterému český volič stále nedokáže říci jasné NE, protože je stižen lobotomií a už si nepamatuje, jak tuto zemi Andy a jeho podržklacíci rozčurbesili.Pokud se tak stane, premiérem bude tady ta neupravená paní na obrázku, ministryně instagramu, které chybí focení s pávy a mně teda ona rozhodně nechybí. Nebo dvojministr Havlíček, který není úplný hlupák, pouze pravděpodobný kariérní oportunista. Může to být rovněž sněmovní kytarista Radek Vondráček, nebo éminence grise celého hnutí, Jaryn Faltýnek, survivor par excellence – každá z jeho kauz by ukončila politickou kariéru jakémukoliv politikovi na západ od nás, but Jaroušek is still alive and kicking.

Proč o tom vůbec píšu: Ono je totiž úplně jedno, kdo z nich to bude. Protože platí jedno takové pravidlo. Je velice jednoduché: Pokud bude prezidentem Andrej Babiš, tak premiérem bude… Andrej Babiš. Jakého servilního paňácu si tam dosadí, na tom skutečně příliš nesejde. Vzpomínáte tandem Putin – Medvěděv? Bude to to stejné v bleděmodrém. Babiš něco navrhne jako premiér ústy svého maňáska, a pak si to schválí jako prezident. Tohle je jednoznačně ten největší problém, který spatřuji v jeho prezidentství.

Pokud tento článek čte nějaký volič Babiše, a moje argumenty ho doposud nepřesvědčily, chci, aby si alespoň uvědomil, že jeho volba Babiše ve druhém kole prezidentské volby znamená, že dotyčný si přeje, aby byl reprezentován člověkem, který:

(není seřazeno podle důležitosti)

1/ Vlastně není ani Čech. To je prdel, co? Takže všichni, kteří jste proti Zemanovi nevolili Schwarzenberga, z malicherného důvodu, že vám přišel jako větší Rakušan, než Čech, to teď nemůžete hodit ani Andrejovi. Jinak jste prožluklí licoměrníci a zkysne vám pivo.

2/ Se doposud pořádně nenaučil jazyk státu, za který kandiduje na nejvyšší úřad. Rovněž má obrovské mezery v naprosto elementárních otázkách týkající se českých reálií a byl ostudně vyškolen dětmi ze základní školy.

3/ Byl veden jako spolupracovník STB a ani za všechny prachy světa se mu doposud nepodařilo koupit výmaz ze seznamu těchto kuliferdů.

4/ Lhal pod přísahou.

5/ Byl sice osvobozen v kauze Čapí hnízdo, a já respektuji rozsudek soudu, nicméně soudce správně poukázal na to, že Babišovo chování by se dalo – pokud to chceme říci kulantně – označit jako „morally grey“

6/ Poslal vlastního syna na Krym proti jeho vůli poté, co z něj udělal bílého koně. Dlouhodobě jej označuje za schizofrenika, což se neprokázalo. Budete mít rádi prezidenta, kterého nemá rád ani jeho vlastní syn?

7/ Zázračně zbohatl v devadesátkách a přesto na tehdejší mocné plive a uráží je, místo aby mlčel a šoupal nohama. Za všechny úspěchy může on, za všechny neúspěchy může Kalůsek, ten symbol korupce.

8/ Byl premiérem tohoto státu. Co předvedl, jsme viděli. Tak jste kurva masochisti, nebo co?

9/ Řešil koronakokotinu úplně debilně a chaoticky. Nesmyslnými nařízenimi pustošil ekonomiku. Uzavřel hranice a tím skutečně královsky posral exportní firmy, jako je ta naše. Za nouzového stavu se roztrhl pytel s neprůhlednými tendry. Jeho ministři zdravotnictví, kteří rotovali jako apoštolové na orloji, nechali zavřít hospody a nějakou dobu jsme dokonce museli ty zkurvené roušky nosit i venku, jaký směšný nesmysl.

10/ Utekl do cukrárny před několika názorovými oponenty, kteří po něm hodili vajíčko. Pro srovnání: Současný premiér Petr Fiala se nebál navštívit napadenou Ukrajinu pár dnů poté, co na ni bez varování zaútočil ruský agresor.

11/  Je velice mizerný rétor. Pokud je pod tlakem, tryská z něj gejzír náhodných slov. Snadno se popudí, skáče druhým do řeči, vymýšlí si.

12/ Je nevolitelný pro několik místopředsedů vlastní strany. A teď: Kdo zná Andreje Babiše lépe – oni, nebo vy?

13/ Je slaboch. Nedokázal vzdorovat Zemanovi, když si tento zavilý stařec postavil hlavu a nejmenoval některé ministry jeho vlády z malicherných důvodů. Před Zemanem se choval jako ponížený služebníček, ale když se po něm natahovala zubatá, hned začal vyhrožovat, že odvolá Mynáře a vyhodí Nejedlého. Muž dvojí tváře, který přepíná mezi servilitou a arogancí.

14/ Řekne a udělá to, co mu přinese největší marketingové body na základě průzkumů, které si za tímto účelem nechá vytvořit. Jeho strana při jejím vzniku cílila na úplně jiné voličské spektrum, než nyní. Ten člověk je absolutně neautentický.

15/ Ovládá část médií v této zemi, aby o něm alespoň nějaká média v psala hezky. Což je samo o sobě velice nebezpečné, média mají být nezávislá. Oficiálně nezastává žádné vedoucí funkce ve svých podnicích, ale nevěřím tomu, že tam nemá žádné slovo a o ničem nerozhoduje. Dělá pravděpodobně stínového ředitele a má zálusk na stínového premiéra z role prezidenta, kterou mu můžete hodit do klína.

16/ Střídavě napadá a obhajuje EU, pomoc Ukrajině, apod. – v závislosti na tom, s kým zrovna hovoří, a co chce dotyčný slyšet. Veřejnost nezná jeho skutečné názory. Těžko říci, jestli vůbec nějaké má. Pravděpodobně by si nechal zpracovat průzkum, jestli jeho voliči chtějí, aby nějaký názor měl, a podle toho se rozhodne.

17/ Postavil svoji stranu na bezobsažném heslu, že bude líp. Někomu líp určitě bylo. Například Andreji Babišovi a jeho pohůnkům. V době ekonomického růstu trestuhodně zadlužil tuto zemi. Pokud nevyhraje volby – a že je nakonec nevyhrál – alespoň to udělá obtížné pro svého nástupce, který bude od začátku u jednodušší části elektorátu nepopulární díky krokům, které bude muset učinit. A jak řekl, tak udělal.

18/ Nebude dobrým reprezentantem naší země v zahraničí. Nebude respektován. Jak jsem psal výše, je nečitelný – pro českého voliče stejně, jako pro zahraniční státníky. Byl by sice lepší, než Zeman, ale… no jasně, no. Střelit se do kolene je lepší, než střelit se do hlavy. Pořád ale žádný žúžo, no ne? Naproti tomu generál Pavel bude v tomhle směru skvělou volbou, vzhledem k jeho předchozímu působení jako nejvyššího vojenského představitele NATO.

19/ Tvrdil, že nedělá kampaň na prezidenta, což byla další z početného seznamu jeho flagrantních lží. Byl zvolen jako poslanec za ANO, dostává poslanecký plat, ale tuto práci reálně několik měsíců nevykonával – místo toho dělal zmíněnou kampaň ještě před oficiálním začátkem kampaní, aby nemohl být nařknut z přefinancování. Jaký nízký, podlý úskok.

20/ Jednoduše nebude dobrou volbou pro budoucnost České republiky. Má sice české občanství, ale pořádně nemluví naším jazykem, nezná naší kulturu a historii. Nechce reprezentovat nás Čechy, ale sebe a své obchodní zájmy. Dostal důvěru jako premiér a tuto důvěru zklamal. Chápu důchodce, že mu to hodí: Nemají přehled, nezajímají se a hloupnou. S nimi je to výměnný obchod: Andy nám dal pár šušňů, my jemu náš hlas. Já jim to ani nemám tolik za zlý, oni už tu s ním moc dlouho tak či tak nepobudou.

Ale my ano. Spousta z mých přátel si s velkým entuziasmem nasekala čúráčata, a pokud zvolíte tohoto člověka, poserete život i jim. A to nedělejte jo, už jsem jich pár viděl, a jsou docela fajn, tohle si nezaslouží.

Toto samozřejmě není konečný výčet Babišových prasečin, podrazů, podlostí a průšvihů, jednoduše jsem napsal prvních dvacet věcí, které mi přišly na mysl. Kompletní seznam by byl mnohem delší.

Věřím, že generál Pavel bude dobrou volbou a ostudu zemi neudělá. Bude respektovaný v zahraničí, a bude partnerem i oponentem nastávajícím vládám. Pokud bude zvolen Babiš, a zároveň ANO vyhraje volby, o žádné oponentuře se vůbec nebudeme bavit. Naopak, tahle země mu opět poslouží jako dojná kráva, co má ty žaludky ve kterých dělá to mléko, jak řekl sám vrchní agrobaron

Přál bych si, aby každý čtenář tohoto článku šel volit ve druhém kole prezidentských voleb.

Přál bych si, abychom si konečně zvolili důstojného, reprezentativního prezidenta, když se nám to zatím ze dvou pokusů ani jednou nepovedlo. Dokonce se nám povedl unikát – nejen, že jsme si dvakrát zvolili kokota, ale dvakrát to byl ten stejný!

Přál bych si, aby Andrej Babiš za necelé dva týdny na tiskovce, obklopen zkrušenou kamarilou svých přisluhovačů, pateticky kníkal jako zneuctěná kurtizána, kterou někdo ojel do prdele na sucho a ani nezaplatil.

Protože on už nás všechny do té prdele nasucho ojel, když tu byl premiérem. A zaplatili jsme to my. Pokud vám to nestačilo, nebo se vám to dokonce líbilo, pak když tak nezapomeňte, že kvůli předpokládané vysoké účasti ve druhém kole je to nyní nově rozdělené: Pavla můžete volit v pátek a v sobotu 27 a 28.1 do 14:00, Babiše potom od sobotních 14:00 a v neděli do osmi večer.

Podstata voleb je bohužel taková, že většina rozhoduje o tom, čemu reálně rozumí menšina. Volba prezidenta je ale spíš Miss Sympathy contest. Jak může ale někomu být sympatický ten kuní ksicht Babiš, to je nad moje chápání.

Když vyhraje Pavel, nepůjdeme na frontu, jak se nám snaží arcilhář Alibabiš nabulíkovat.

Když vyhraje Babiš, tak… sice taky nepůjdeme na frontu, ale místo toho si opět zopakujeme, jaký to je, když nás někdo ojede do té prdele na sucho a my mu za to ještě zaplatíme.

Já bych řekl, že jednou mi to stačilo až až. A co vám?

Nenechte se ukolébat tím, že Pavel vyhrál první kolo a Babiš už nemá kde brát. Každý třetí občan nevolil. Pokud nabydou dojmu, že jejich život je ohrožen, přijdou k volbám a hodí mu to.

Pojďme to tentokrát pro změnu neposrat a toho ulhaného slovenského obchodníka se strachem konečně vypoklonkovat.

„Třetina obyvatel téhle země je slabá duchem, každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel v této zemi má podprůměrný intelekt.“ Toto je oblíbený výrok Miloše Zemana, jehož původním autorem je psychiatr Cyril Höschl. Chápu, že Zemanovi se tolik líbí – vzácně totiž vystihuje jeho elektorát. Oni už svého prezidenta měli.

Teď jsme na řadě my.

 

 

 

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa